Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Forum-Szkolenia Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe dzień otwarty AVENHANSEN
Dzisiaj jest 16 mar 2026, 14:16

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: fotowoltaika
PostZamieszczono: 03 wrz 2025, 08:32 
Starszy Ekspert

Przy okazji porządkowania kabli w domu i przy instalacji PV natrafiłam na opaski plastikowe. Wydają się banalne, ale podobno są niezastąpione do mocowania przewodów. Ciekawa jestem tylko, czy w warunkach zewnętrznych dobrze znoszą zmienne temperatury i nie pękają po czasie.

Na górę Dodaj na Facebook

PostZamieszczono: 18 paź 2025, 17:53 
Starszy Ekspert

Może jest, jakaś oferta, na sprzedaż energii elektrycznej z oze ?

PostZamieszczono: 21 paź 2025, 16:35 
Starszy Ekspert

Widziałam, że coraz więcej osób pyta o utylizacja paneli fotowoltaicznych , bo te pierwsze instalacje mają już po kilkanaście lat. Fajnie, że są firmy, które się tym zajmują, bo samemu to raczej ciężko ogarnąć.

PostZamieszczono: 29 paź 2025, 21:44 
Starszy Ekspert

Przyszłość energetyki to z pewnością źródła odnawialne, które pomagają zmniejszyć emisję CO2 i ochronić naszą planetę. Szukając informacji na temat energia sieciowa natrafiłem na stronę, która wyjaśnia, jak lokalne sieci energetyczne mogą dopasować się do lokalnych potrzeb i ograniczyć straty oraz zanieczyszczenia.

PostZamieszczono: 04 lut 2026, 02:43 
Starszy Ekspert

Easy Eko to solidny partner w temacie OZE. Od pierwszego kontaktu widać profesjonalizm: audyt techniczny, oferta dopasowana do domu, montaż z dbałością o detale i wsparcie przy dotacjach. Wszystko działa sprawnie, a panele czy pompa ciepła od razu zaczynają przynosić korzyści.

PostZamieszczono: 05 lut 2026, 12:32 
Starszy Ekspert

Przy wyborze ogrzewania do domu długo analizowałem różne opcje i finalnie postawiłem na pompę ciepła połączoną z fotowoltaiką. Sporo sensownych informacji i ofert znalazłem w Sanerga - fotowoltaika wrocław . Ogarniają kompleksowo pompy ciepła, PV i magazyny energii, co bardzo ułatwia decyzję.

PostZamieszczono: 23 lut 2026, 14:18 
Doświadczony Forumowicz

Hej, czy ktoś montował magazyny energii u siebie? Interesuje mnie jak szybko to się zwraca i czy faktycznie pomaga uniknąć kupowania drogiego prądu w szczycie. Widziałem, że Fiberlink ma teraz w ofercie takie systemy zintegrowane z panelami. Brzmi to sensownie, ale chciałbym poznać opinię kogoś, kto już z tego korzysta. Czy obsługa takiego magazynu jest trudna? Będę wdzięczna za wszelkie praktyczne wskazówki.

PostZamieszczono: 25 lut 2026, 11:14 
Starszy Ekspert

Jeżeli szukasz profesjonalnych rozwiązań w zakresie magazynowania energii, Bater.pl ma pełną ofertę dla domów i firm. Szczegóły znajdziesz na https://www.bater.pl/ gdzie opisano różne typy baterii, systemy zasilania awaryjnego i magazyny energii. Strona przedstawia produkty do zastosowań stacjonarnych i mobilnych, w tym dla fotowoltaiki i zasilania UPS. To świetne miejsce, żeby dobrać sprzęt dopasowany do swoich potrzeb i oszczędzać energię w domu i firmie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]