Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Forum-Szkolenia Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe dzień otwarty AVENHANSEN
Dzisiaj jest 12 lis 2025, 21:41

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: fotowoltaika
PostZamieszczono: 02 maja 2025, 15:14 
Starszy Ekspert

Szukam firmy, która zajmuje się montażem fotowoltaiki – najlepiej kompleksowo, od projektu po podłączenie. Fajnie, gdyby pomogli też z dotacją. Czy ktoś może polecić kogoś sprawdzonego, kto nie robi wszystkiego „taśmowo”?

Na górę Dodaj na Facebook

Tytuł: Re: fotowoltaika
PostZamieszczono: 07 maja 2025, 17:05 
Starszy Ekspert

Sprawdź Passive Instal https://passive-instal.pl/fotowoltaika/ – robią kompleksowo od A do Z, pomagają z dotacjami i nie działają taśmowo. Podchodzą indywidualnie do klienta, wszystko dobrze tłumaczą i korzystają z porządnych komponentów. Warto się odezwać i zapytać o wycenę.

PostZamieszczono: 03 cze 2025, 10:55 
Bardzo aktywny

Od kilku lat mam instalację fotowoltaiczną – cieszę się z tej inwestycji, ponieważ znacząco zmniejszyło to moje rachunki za prąd elektryczny. Jednak ostatnio zacząłem myśleć nad tym, co będzie, gdy przyjdzie czas na wymianę paneli ze względu na ich zużycie. Po około 25–30 latach użytkowania panele tracą swoją wydajność i trzeba je odpowiednio zutylizować. Ponieważ są traktowane jako elektroodpady, konieczna jest właściwa utylizacja fotowoltaiki. Nie wolno ich po prostu wyrzucać razem z innymi śmieciami ani oddać na zwykły złom. Z tego co znalazłem, istnieją firmy, które się tym zajmują. Oferują demontaż i odbiór paneli, a potem zajmują się ich recyklingiem. Cena zależy m.in. od liczby i wagi paneli oraz miejsca montażu. Zastanawiam się, czy ktoś z Was już przez to przechodził? Jak to wyglądało w praktyce i czy warto wcześniej zaplanować taką utylizację?

PostZamieszczono: 05 cze 2025, 09:44 
Starszy Ekspert

Jak chcesz oszczędzać na prądzie i mieć większą niezależność energetyczną, to ta opcja jest dla Ciebie. Według danych z https://flexipowergroup.pl/moj-prad-6-0 ... h-dotacji/, już 1,3 miliarda złotych trafiło do ludzi w ramach Mojego Prądu 6.0. Kasa wciąż jest do wzięcia, a formalności naprawdę nie są takie straszne. To dobry moment, żeby przestać tylko gadać o oszczędzaniu i po prostu coś z tym zrobić.

PostZamieszczono: 25 cze 2025, 00:05 
Starszy Ekspert

Zastanawiacie się nad instalacją fotowoltaiki w swoim domu lub firmie, ale nie wiecie, od czego zacząć? Warto zapoznać się z informacjami na temat ofert dostępnych na rynku. Na stronie Fotowoltaika znajdziecie wszystko na temat systemów fotowoltaicznych, w tym o możliwościach finansowania, a także jak wygląda cały proces instalacji, od audytu po montaż.

PostZamieszczono: 22 lip 2025, 08:23 
Starszy Ekspert

Jak ktoś ogarnia tematy PV i szuka sprzętu z porządnym wsparciem technicznym, to warto zajrzeć na https://qnisz.pl/. Widać, że znają się na rzeczy, nie tylko sklep, ale też doradztwo i obsługa posprzedażowa.

PostZamieszczono: 26 lip 2025, 15:35 
Starszy Ekspert

Przy montażu przewodów i zabezpieczeń często przydaje się zaciskarka do opasek – znalazłam pistoletową wersję ze stali nierdzewnej na https://b2b.loob.com.pl/pl/product/1004 ... k-pistolet. Wydaje się poręczna i solidna, ale nie wiem, czy to nie jest trochę narzędzie dla bardziej profesjonalnych użytkowników?

PostZamieszczono: 19 sie 2025, 20:31 
Bardzo aktywny

Coraz więcej osób poszukuje sposobów na obniżenie wydatków na prąd i zabezpieczenie się od ciągłych podwyżek. Fotowoltaika to nie wyłącznie oszczędność, ale również krok w stronę większej niezależności i troski o środowisko. W Bielsku-Białej i okolicach działa zespół, który podchodzi do tego zagadnienia po ludzku – https://www.fotovoltaikapozniak.com/ doradza, pomaga w formalnościach i dba o to, żeby instalacja była odpowiednio dopasowana do potrzeb. To jedna z tych firm, które budują swoją markę głównie za sprawą rekomendacji zadowolonych klientów. Jeśli myślisz o własnych panelach, warto sprawdzić lokalne rozwiązania oraz porozmawiać z kimś, kto stawia na rzetelność i dobre relacje.

PostZamieszczono: 27 sie 2025, 17:55 
Przechodzień
Awatar użytkownika

Czy są teraz jakieś dofinansowania, które mogłyby mnie zainteresować? :)

PostZamieszczono: 28 sie 2025, 12:15 
Starszy Ekspert
Awatar użytkownika

Jeżeli szukacie fotowoltaiki, warto zwrócić uwagę na ofertę https://sundek-energia.pl/ Panele cechują się solidnym wykonaniem, wysoką wydajnością, a obsługa klienta działa sprawnie i profesjonalnie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]