Poszukuję dla osoby z mojej rodziny kursu na kucharza, najlepiej w Łodzi, niedrogiego i bez dużych wymagań, co do uczestnika. Jeżeli ktoś coś słyszał, będę wdzięczna.
Wiecie co, tych kursów na kucharzy nie ma....przeszukałam internet i reklamują się tylko szkoły gastronomiczne. Żadnych kursów/szkoleń...wydaje mi się, że po prostu w tak krótkim czasie nie można nauczyć się dobrze gotować.
oj jak dla mnie w tym szkoleniu jest za dużo teorii...np. porcjowanie i podawanie zup nie jest mi potrzebne Wolałbym nauczyć sie gotować jak najwięcej dań....
moim zdnaiem takie podstawy też są ważnę, bo dobry kucharz pownien znać się nie wszystkim nie tylko na gotowaiu ale na włąsciwym poganiu potraw i np. ułożeniu sztućców.
Dobry kucharz powinien dobrze gotować, tak aby jedzenie przykuwało uwagę, a jego smak był zapamiętany na długo. Moim zdaniem reszta nie ma aż takiego znaczenia.
Zastanwiam się dlaczego jest tak mało kursów związanych z gotowaniem. Przecież nie każdy może się nauczyć gotowac od mamy czy babci. Poza tym wiele osób chciałoby poznać różne kuchnie świata, ich przyprawy i przysmaki. Wiele z nas zna tylko kilka podstawowych potraw, a pomyślcie jak byłoby ciekawi gdybysmy mogli codziennie gotowac co innego.
U nas w mieście zawodówka się reklamuje teraz, i może coś w tym jest. Po takiej szkole masz zawód, a teraz ludzie z okreslonym zawodem mają najlepiej - zawsze można założyć swoją restauracje i czerpać zyski
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość