27 paź 2010, 13:47
Poszukuję dla osoby z mojej rodziny kursu na kucharza, najlepiej w Łodzi, niedrogiego i bez dużych wymagań, co do uczestnika. Jeżeli ktoś coś słyszał, będę wdzięczna.
27 paź 2010, 21:28
to ja również się dopisuję, ale chodzi o woj. lubuskie. Czy są w tej okolicy kursy /szkolenia na kucharzy?
17 lis 2010, 15:52
Wiecie co, tych kursów na kucharzy nie ma....przeszukałam internet i reklamują się tylko szkoły gastronomiczne. Żadnych kursów/szkoleń...wydaje mi się, że po prostu w tak krótkim czasie nie można nauczyć się dobrze gotować.
21 lis 2010, 17:20
oj jak dla mnie w tym szkoleniu jest za dużo teorii...np. porcjowanie i podawanie zup nie jest mi potrzebne Wolałbym nauczyć sie gotować jak najwięcej dań....
22 lis 2010, 20:04
moim zdnaiem takie podstawy też są ważnę, bo dobry kucharz pownien znać się nie wszystkim nie tylko na gotowaiu ale na włąsciwym poganiu potraw i np. ułożeniu sztućców.
29 mar 2011, 16:36
Dobry kucharz powinien dobrze gotować, tak aby jedzenie przykuwało uwagę, a jego smak był zapamiętany na długo. Moim zdaniem reszta nie ma aż takiego znaczenia.
31 mar 2011, 20:56
Sama chętnie poszłabym na taki kurs. Choć umiem gotować, chciałabym robić to lepiej i znać więcej kulinarnych tajemnic;)
24 kwie 2011, 18:57
Zastanwiam się dlaczego jest tak mało kursów związanych z gotowaniem. Przecież nie każdy może się nauczyć gotowac od mamy czy babci. Poza tym wiele osób chciałoby poznać różne kuchnie świata, ich przyprawy i przysmaki. Wiele z nas zna tylko kilka podstawowych potraw, a pomyślcie jak byłoby ciekawi gdybysmy mogli codziennie gotowac co innego.
28 maja 2011, 20:47
Chyba lepiej skończyć skzołę niz kurs. Kurs to może być za mało aby dobrze gotować. Tak mi sie wydaje, no bo ile można naucyzć sie np. w weekend?
30 maja 2011, 20:27
U nas w mieście zawodówka się reklamuje teraz, i może coś w tym jest. Po takiej szkole masz zawód, a teraz ludzie z okreslonym zawodem mają najlepiej - zawsze można założyć swoją restauracje i czerpać zyski
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.