podstaw można się nauczyć, ale gramatyke zwykle ktoś już musi porządnie wyłożyć, bo samemu ciężko. najepiej do szkoły językowej iść, nawet na osobiste konsultacje, sporo szkoł (jak nie wszystkie) ma taką opcję, ja sam byłem w krakowskim Lincolnie i bardzo sobie chwalę, bo nikt mi nigdy tak dobrze nie wyłożył angielskiej gramatyki jak tamtejsi lektorzy
A ja właśnie z gramatyką nigdy nie miałam problemów. Bo to jest proste, schematyczne. Można się nauczyć, zrozumieć. Dużo gorzej zawsze szło mi rozumienie tekstu mówionego oraz tzw swobodna rozmowa.
Zuzia Mala, zdecydowanie się z Tobą zgadzam Po 6 dniach w Rosji zaczęłam rozumieć ten język bez ŻADNEJ nauki wcześniej Potem douczyłam się tylko alfabetu i... podstawy ogarniam
Tyle, że rosyjski faktycznie szybko można ogarnąć , bo jest podobny (no, może z wyjątkiem alfabetu). W Chinach na pewno nie dogadywałabyś się po 6 dniach
Z nauką języków jest ten problem, że sprawa nie dotyczy wyłącznie "zakucia", tak jak w przypadku innych przedmiotów. jeżeli nie rozumiesz, to nie rozumiesz. Kropka. I doskonale rozumiem o czym pisze Kfjateczek4321, też mam analityczny umysł i "językowe umiejętności miękkie" sprawiały (i sprawiają) mi najwięcej problemów.
Ja regularnie biorę udział w różnego rodzaju szkoleniach. Pracuje w księgowości i takich tez kursów szukam najczęściej. Najbardziej lubię te organizowane przez panią Martę Niziołek https://niziolek-szkoleniapodatkowe.pl/. Wysoka jakość, świetna organizacja, niewygórowane ceny i możliwość skorzystania z dofinansowania z Krajowego Funduszu Szkoleń.
Racja, lata szkolne są piękne, ale docenia się je dopiero po latach, jak się trochę dojrzeje. Albo przeżywa się to po raz drugi, jak się ma własne dziecko i ono przechodzi przez te wszystkie etapy. Dlatego tak ważna jest dobra szkoła dla dziecka, wybór powinien być przemyślany i przeanalizowany, bo to rzutuje potem na całe lata.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości