Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Forum-Szkolenia Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe dzień otwarty AVENHANSEN
Dzisiaj jest 20 lip 2025, 20:16

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Szkoła językowa
PostZamieszczono: 29 wrz 2010, 11:15 
Starszy Ekspert
Awatar użytkownika

Rafał pisze:
A których języków lepiej się uczyć?? Kiedys język niemiecki był na czasie, teraz to się troszkę zmieniło. Coraz bardziej popularny staje się język chiński...a co wy na to?

Wszyscy piszą, że angielski to podstawa. Fakt, angielski stał się językiem, który teraz po prostu trzeba umieć. Znajomość tego języka jest na porządku dziennym. Teraz w zasadzie prócz angielskiego wypada umieć jeszcze drugi język.
Chiński może jest popularny, ale chyba mało przydatny.
Ja bym stawiała na hiszpański.

Na górę Dodaj na Facebook

PostZamieszczono: 05 paź 2010, 14:57 
Stały bywalec

Obecnie mnóstwo firm wymaga aby przyszły pracownik posługiwał się drugim językiem. Ja jako drugi język (biorąc pod uwagę kwestie zawodowe) wybrałabym francuski lub hiszpański. Jeśli ktoś wybiera się lub planuje pracę w dużej korporacji w Chinach polecam chiński:P sama, z własnej woli uczyłam się japońskiego i wiem, że dla nas, Słowian jest to język bardzo trudno przyswajalny, ale bardzo gorąco polecam jeśli ktoś interesuje się dalekim wschodem i w przyszłości planuje podróż w tamte rejony;)

PostZamieszczono: 15 paź 2010, 13:24 
Aktywny

Leon pisze:
Empik? Jak dla mnie przereklamowana szkoła. Panuje tam duże zamiesznie, co chwile zmienia sie lektor itd. Przynajmniej tak było kiedy ja tam chodziłem.

i ja tak sądzę...ciekawie jest tylko na początku, a potem jest jedno wielkie zamieszanie. U nie również lektorzy co chwilę się zmieniali, potm uczyli od nowa tego samego. nie polecam!

PostZamieszczono: 18 paź 2010, 10:03 
Początkujący

sporo firm najchętniej zatrudniałoby poliglotów, ale nie da się ukryć, że bez znajomości chociaż języka angielskiego pracę ciężko dostać..co do szkoły, w której najlepiej się uczyć angielskiego, to moim zdaniem najlepsza jest Axon [jest m.in w Krakowie, Wieliczce i Olkuszu], tam jeden poziom robi się w jeden semestr [w innych szkołach przeważnie w dwa semestry], także w krótkim czasie można się sporo nauczyć

PostZamieszczono: 20 paź 2010, 09:54 
Początkujący

ostatnio natrafiłam na interesującą ofertę dla tych co chcą się nauczyć języka francuskiego. W szkole l’atelier de français znalazłam oprócz standardowego pakietu również ciekawe warsztaty miedzy innymi kulturowe i teatralne gdzie przez zabawę i sztukę nie tylko poznaje się obyczaje francuskie ale szybciej przyswaja się słówka i zwroty :) Każdy może być francsuką aktorką bądź aktorem ;)

PostZamieszczono: 29 mar 2011, 16:42 
Zainteresowany

swoją drogą od jakiego wieku dzieci powinny być posyłane do szkoły języków obcych? Czy myślicie, że 3letnie dziecko, jest w stania zapamietać jakieś słówka?? Widziełam że w skzołach językowych organizowane są zajęcia już dla 3latkó, czy to ma sens?

PostZamieszczono: 30 mar 2011, 19:52 
Starszy Ekspert
Awatar użytkownika

Dziecko w tym wieku chłonie wiedzę jak gąbka. Jeżeli zajęcia prowadzone są na luzie i w formie zabawy, to czemu nie? :)

PostZamieszczono: 31 mar 2011, 20:41 
Aktywny

No i chyba wszystko zależy od dziecka... jedno bardzo łatwo nauczy się jezyków, a z innym będzie gorzej. Zgadza się?

PostZamieszczono: 30 maja 2011, 20:32 
Zainteresowany

Polecam Empik, gdy byłem młodszy chodziłem tam i byłem zadowollony. Zajęcia ułożono pod moją szkołe. Lektorzy byli ok, nawet meilowo się z nimi porozumiewałem.

PostZamieszczono: 09 gru 2011, 22:00 
Podobno bardzo opłaca uczyć się chińskiego, bo ma to przyszłość w biznesie. Za to hiszpański chyba nie ma zbyt wielkiego zastosowania w biznesie...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]