Ostatnio cały czas spotykam się z propozycją szkoleń, tylko za 10 zł, jak np. to : http://praktykasukcesu.pl Twórcy tego projektu, twierdzą, że zarabiają na innych rzeczach. Nie wiem czy warto takim firmom zaufać, bo coś mi tu nie gra... Co sądzicie, dlaczego one prowadzą takie tanie szkolenia?
Kto ich wie. Przypuszczam że 'szkolenie' to za dużo powiedziane. Lepiej czasem skorzystać z oferty prasy i kupić gazetę z płytą na której jest krótkie materiał edukacyjny z danego tematu - np. szkolenie z excela. Przypuszczam że wyjdzie się na tym dużo lepiej bo jednak jest to przygotowywane w nakładzie ogólnopolskim.
Może mają jakieś dofinansowania z Unii Europejskiej na prowadzenie takiej działalności, nie wiem bo wydaje mi się że ta cena nie pokryłaby nawet żadnych materiałów zużytych na to szkolenie, nie mówiąc o pensjach prowadzących. Albo to jest jakiś przekręt, albo nie są do końca profesjonalną firmą.
Hmm a może mają tylu klientów, że te 10/20zł to wystarczająco jeśli zapłaci jedna osoba. Choć z drugiej strony chyba nie poszedł bym na szkolenie gdzie tak nisko cenią swoją pracę. Rozumiem szkolenia darmowe, które są dofiansowane przez unijne dodatki, ale szkolenie za 10zł robi się dziwnie podejrzane.
Dofinansowane szkolenia menadżerskie Akademia Kompetencji z menadżera na lidera dla pracowników i właścicieli firm z Małych i Średnich Przedsiębiorstw. Ruszyły 3 ostatnie edycje. Opinie uczestników można zobaczyć na http://www.youtube.com/watch?v=JIms00MYd90
vikikrak...już zareklamowałes to szkolenie w innym temacie.... Ten temat dot. zupełnie czego innego.
Mnie się wydaje, że te szkolenia są tak tanie, dlatego że firma chce przyciągnąc ludzi. Zrobi kilka takich tanich szkoleń, będzie miała stałych klientów, dobrą opinię to podniesie ceny.
Czy to może być przekręt? Myślę, że dla Was koleżanki i koledzy 10 zł nie jest wielką sumą by sprawdzić co dokładnie oferuje ta firma za tą cenę, jeśli coś mało wartościowego to pewnie o tym napiszecie gdzieś na forum. Prędzej czy później ta firma by się na czymś takim przejechała.
Efekt skali? Może, może
Chęć przyciągnięcia klientów na początku istnienia, powód na który zwrócił uwagę przedmówca też jest prawdopodobny. Ja osobiście sam prowadzę bardzo wartościowy portal szkoleniowy o motywacji i jest on całkowicie za darmo.
Najlepiej jak się wypowie ktoś kto odbył takie szkolenie.
Sam jestem ciekaw, co to za szkolenie. 10 zł to bardzo mało...a czy po szkoleniu dostajemy jakiś dokument? Przyznam sie,że jako pierwszy nie odważę się zapisać, ale czekam na opinię kogoś kto już ukończył te szkolenie za 10zł:)
Jestem ciekawa na jakich innych rzeczach zarabiają twórcy tego projektu? Przecież 10zł za szkolenie to na prawdę mało!!! A trener kosztuje... Z drugiej strony takie tanie szkolenie daje do myślenia, czemu takie tanie? Czy coś jest nie tak?
Takie tanie szkolenia? Ostatnio chciałam iść na szkolenie specjalisty d/s funduszy unijnych, bo firma, do której chciałam startować z CV mimo wyższego wykształcenia, jakie posiadam, tego wymagała. A tu cena ok. 1400 zł za trzy dni!!! Niestety nie na moją kieszeń!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum