Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe
Obecny czas: Pon Wrz 06, 2010 10:29 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Szkolenia niedrogie
PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 11:04 am 
Bardzo aktywny
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Kwi 28, 2009 7:31 am
Ostatnio cały czas spotykam się z propozycją szkoleń, tylko za 10 zł, jak np. to : http://praktykasukcesu.pl
Twórcy tego projektu, twierdzą, że zarabiają na innych rzeczach. Nie wiem czy warto takim firmom zaufać, bo coś mi tu nie gra... Co sądzicie, dlaczego one prowadzą takie tanie szkolenia?

Temat postu: Re: Szkolenia niedrogie
PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 8:57 pm 
Doświadczony Forumowicz
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Mar 09, 2009 9:55 pm
Kto ich wie. Przypuszczam że 'szkolenie' to za dużo powiedziane. Lepiej czasem skorzystać z oferty prasy i kupić gazetę z płytą na której jest krótkie materiał edukacyjny z danego tematu - np. szkolenie z excela. Przypuszczam że wyjdzie się na tym dużo lepiej bo jednak jest to przygotowywane w nakładzie ogólnopolskim.

PostWysłany: Pią Gru 18, 2009 3:46 pm 
Stały bywalec

Dołączenie: Pią Gru 18, 2009 2:58 pm
Może mają jakieś dofinansowania z Unii Europejskiej na prowadzenie takiej działalności, nie wiem bo wydaje mi się że ta cena nie pokryłaby nawet żadnych materiałów zużytych na to szkolenie, nie mówiąc o pensjach prowadzących. Albo to jest jakiś przekręt, albo nie są do końca profesjonalną firmą.

PostWysłany: Śro Lut 17, 2010 1:25 pm 
Stały bywalec

Dołączenie: Czw Lut 11, 2010 4:08 pm
Hmm a może mają tylu klientów, że te 10/20zł to wystarczająco jeśli zapłaci jedna osoba. Choć z drugiej strony chyba nie poszedł bym na szkolenie gdzie tak nisko cenią swoją pracę. Rozumiem szkolenia darmowe, które są dofiansowane przez unijne dodatki, ale szkolenie za 10zł robi się dziwnie podejrzane.

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 8:13 pm 
Nowicjusz

Dołączenie: Czw Lut 18, 2010 8:04 pm
Dofinansowane szkolenia menadżerskie Akademia Kompetencji z menadżera na lidera dla pracowników i właścicieli firm z Małych i Średnich Przedsiębiorstw. Ruszyły 3 ostatnie edycje. Opinie uczestników można zobaczyć na
http://www.youtube.com/watch?v=JIms00MYd90

PostWysłany: Sob Mar 20, 2010 2:31 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Wto Mar 09, 2010 12:30 pm
vikikrak...już zareklamowałes to szkolenie w innym temacie....
Ten temat dot. zupełnie czego innego.

Mnie się wydaje, że te szkolenia są tak tanie, dlatego że firma chce przyciągnąc ludzi. Zrobi kilka takich tanich szkoleń, będzie miała stałych klientów, dobrą opinię to podniesie ceny.

PostWysłany: Pon Kwi 12, 2010 5:46 am 
Nowicjusz

Dołączenie: Pon Kwi 12, 2010 5:29 am
Czy to może być przekręt? Myślę, że dla Was koleżanki i koledzy 10 zł nie jest wielką sumą by sprawdzić co dokładnie oferuje ta firma za tą cenę, jeśli coś mało wartościowego to pewnie o tym napiszecie gdzieś na forum. Prędzej czy później ta firma by się na czymś takim przejechała.

Efekt skali? Może, może :)

Chęć przyciągnięcia klientów na początku istnienia, powód na który zwrócił uwagę przedmówca też jest prawdopodobny. Ja osobiście sam prowadzę bardzo wartościowy portal szkoleniowy o motywacji i jest on całkowicie za darmo.

Najlepiej jak się wypowie ktoś kto odbył takie szkolenie. 8-)

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:49 am 
Stały bywalec

Dołączenie: Czw Kwi 22, 2010 2:14 pm
Sam jestem ciekaw, co to za szkolenie. 10 zł to bardzo mało...a czy po szkoleniu dostajemy jakiś dokument? Przyznam sie,że jako pierwszy nie odważę się zapisać, ale czekam na opinię kogoś kto już ukończył te szkolenie za 10zł:)

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 12:19 pm 
Stały bywalec

Dołączenie: Wto Maj 11, 2010 2:20 pm
Jestem ciekawa na jakich innych rzeczach zarabiają twórcy tego projektu? Przecież 10zł za szkolenie to na prawdę mało!!! A trener kosztuje... Z drugiej strony takie tanie szkolenie daje do myślenia, czemu takie tanie? Czy coś jest nie tak?

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 11:36 am 
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Kwi 08, 2010 6:46 am
Takie tanie szkolenia? Ostatnio chciałam iść na szkolenie specjalisty d/s funduszy unijnych, bo firma, do której chciałam startować z CV mimo wyższego wykształcenia, jakie posiadam, tego wymagała. A tu cena ok. 1400 zł za trzy dni!!! Niestety nie na moją kieszeń!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość