Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Forum-Szkolenia Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe dzień otwarty AVENHANSEN
Dzisiaj jest 17 cze 2025, 03:34

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Budowa
PostZamieszczono: 29 maja 2025, 23:37 
Starszy Ekspert

Czasem w instalacjach domowych montowana jest pompa grundfos z falownikiem, bo łączy energooszczędność z cichą pracą. Ma to znaczenie tam, gdzie nie ma miejsca na osobną kotłownię i wszystko idzie w zabudowie albo szafkach. To dobre rozwiązanie.

Na górę Dodaj na Facebook

PostZamieszczono: 30 maja 2025, 19:40 
Starszy Ekspert

a czy ktoś z Was miał może kiedyś problemy z pompą centralnego ogrzewania? Bo u nas od jakiegoś czasu coś jest nie tak i tak się zastanawiam jakie są objawy uszkodzonej pompy co. Mam nadzieję, ze ktoś z Was podpowie :)

PostZamieszczono: 31 maja 2025, 09:59 
Aktywny

W planach mam utwardzenie wjazdu na działkę i zaczęłam szukać, co się do tego najlepiej nada. Wpadłam na tłuczeń drogowy i od razu mnie zainteresował – wygląda na trwały i łatwy w ułożeniu. Trochę się tylko zastanawiam, jak z jego utrzymaniem w czystości. Ktoś coś doradzi?

PostZamieszczono: 01 cze 2025, 00:05 
Starszy Ekspert

Szukałam alternatyw do tradycyjnych metod i wpadłam na szalunki tracone, które wydają się ciekawą opcją dla osób ceniących oszczędność czasu i materiałów. Zastanawiam się, jak sprawdzają się w praktyce, szczególnie w przypadku mniejszych inwestycji. Ktoś miał do czynienia z tym produktem i może podzielić się doświadczeniami?

PostZamieszczono: 01 cze 2025, 17:44 
Przechodzień

Cześć wszystkim!

Jeśli interesuje Was, jak zaprojektować wnętrze w zgodzie z otoczeniem, zapraszam na nasz blog NajlepszyProjekt.pl. Niedawno opublikowaliśmy artykuł o tym, jak połączyć wnętrze z krajobrazem w duchu bioklimatycznego projektowania:
Integracja wnętrza z otoczeniem jako element bioklimatycznego projektowania

Dla tych, którzy planują albo marzą o własnym domu jednorodzinnym, przygotowaliśmy też serię wpisów na temat budownictwa:
https://najlepszyprojekt.pl/category/bu ... orodzinne/

Wszystkie nowości i porady znajdziecie pod adresem:
NajlepszyProjekt.pl – blog o architekturze i wnętrzach

Dajcie znać, jeśli macie pytania albo szukacie konkretnych rozwiązań – chętnie pomożemy!

Pozdrawiam,

PostZamieszczono: 04 cze 2025, 07:48 
Starszy Ekspert

Jeśli już mówimy o większych domach, to wejdźcie sobie na https://www.archon.pl/projekty-domow i sprawdźcie „Dom w malinówkach 12”. Dla mnie wygląda jak coś, co spokojnie pomieści większą rodzinę z zapasem. A przy okazji – serio, ktoś z Was budował coś powyżej 150 m²?

PostZamieszczono: 04 cze 2025, 09:19 
Starszy Ekspert

Jeśli ogarniasz większy projekt budowlany, to bez maszyn się nie obejdzie. Avio-Star to dobra miejscówka, gdzie znajdziesz porządny sprzęt: https://avio-star.pl/maszyny-budowlane/. Ładowarki, koparki, zamiatarki – wszystko na wynajem. Maszyny sprawne, gotowe do działania i dostępne nawet na krótki czas – można działać od ręki.

PostZamieszczono: 10 cze 2025, 14:34 
Stały bywalec

Cześć wszystkim. Jeżeli ktoś z użytkowników tego forum jest zainteresowany nowoczesnym budownictwem, projektowaniem budynków czy zrównoważonymi środowiskowo rozwiązaniami, to natknąłem się jakiś czas temu na takiego bloga, który może się Wam przydać: https://najlepszyprojekt.pl/ - jest to dobrym źródłem wartościowych materiałów o takich sprawach jak inteligentne systemy zarządzania energią, projektowanie pasywnych domów, wykorzystanie materiałów z recyklingu, czy trendy typu biophilic design. Fajne jest to, że treści są rzeczowe, ale napisane przystępnie. Może okazać się to przydatne pracujących w branży jak i dla ludzi po prostu zainteresowanych tematem.

PostZamieszczono: 11 cze 2025, 10:41 
Zainteresowany

Inwestorzy coraz częściej interesują się rozwiązaniami, które łączą funkcjonalność z troską o środowisko. Serwis https://zielonedachy.net/ dostarcza szczegółowej wiedzy na temat korzyści płynących z instalacji zielonych dachów – od izolacji cieplnej po magazynowanie wody deszczowej. To źródło wiedzy, które przyda się zarówno projektantom, jak i prywatnym inwestorom.

PostZamieszczono: 12 cze 2025, 10:31 
Starszy Ekspert

Świetną opcją może być również kopalnia kruszywa . Kruszywa dostępne w tej ofercie zyskały pozytywne opinie wielu klientów, a dodatkowo zamówienia realizowane są szybko i sprawnie, co jest dużym plusem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]