Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe
Obecny czas: Pią Lip 30, 2010 4:21 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Nobel dla Obamy
PostWysłany: Sob Paź 10, 2009 12:35 pm 
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Maj 30, 2009 10:42 am
Jak sądzicie, czy tegoroczna nagroda Nobla dla prezydenta USA Baraka Obamy jest słuszna?

Temat postu: Re: Nobel dla Obamy
PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 5:59 pm 
Stały bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Maj 12, 2009 4:02 pm
Chyba trochę za wczesna. Przecież Obama tak naprawdę nie zdążył nic zrobić oprócz obdarowania nas pięknym uśmiechem. Gdyby ją otrzymał po pięciu latach prezydentury wypełnionej spełnianiem obietnic wyborczych, to już inna sprawa...

PostWysłany: Pon Gru 14, 2009 9:25 pm 
Doświadczony Forumowicz
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Mar 09, 2009 9:55 pm
Według mnie znacznie za wcześnie. Jego notowania znacznie spadły w ostatnim czasie. Przyczyniła się do tego też ta niefortunnie przyznana nagroda...

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 11:08 am 
Ekspert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Mar 05, 2009 3:59 pm
Dobrze, że przynajmniej oddał ją na cela charytatywne.

----------
Szkolenia - moja pasja

PostWysłany: Pią Gru 18, 2009 10:41 am 
Bywalec

Dołączenie: Śro Gru 16, 2009 11:26 am
Ja wypowiem się trochę radykalniej. Wydaje mi się że Obama nie powinien tego Nobla dostać, i nie twierdzę że dostał go za wcześnie, tylko że nie powinien go dostać w ogóle. Wiemy co zrobi w przyszłości? No więc jakim prawem ludzie przyznali mu Nobla. Polepszenie stosunków z Rosją, zgoda, ale czy teraz to było konieczne? Rosja już nie jest śpiącym niedźwiedziem. Jest mocarstwem na wykończeniu. Oddala się pod każdym względem od USA, a oni dalej się jej boją, ale nie o tym tu mowa. Wysłanie nowej partii żołnierzy na wschód to kolejny krok ku pokojowemu przeciwdziałaniu terroryzmowi prawda? Osobiście muszę z przykrością stwierdzić że obecna nagroda Nobla traci wypracowany prestiż, na rzecz komercyjnych i popularnych wyborów.

PostWysłany: Pią Gru 18, 2009 2:00 pm 
Początkujący

Dołączenie: Czw Gru 17, 2009 10:17 pm
Ja myślę że prezydent Obama zrobi dużo dobrego dla USA, w przeciwieństwie do byłego prezydenta Busha. Ten przynajmniej nie mówi tak otwarcie o wojnie, tylko chcąc nie chcąc musi dokończyć to co zaczął jego poprzednik.

PostWysłany: Śro Sty 06, 2010 1:27 pm 
Bardzo aktywny

Dołączenie: Pon Sty 04, 2010 1:00 pm
Myślę jak Ada, Nobel Obamie się należał. W tak krótkim czasie zrobił wiele dobrego, a złego nic...

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 9:36 am 
Bywalec
 WWW  Profil

Dołączenie: Pią Mar 13, 2009 11:39 am
no proszę - na forum o szkoleniach można znaleźć dyskusję na tematy polityczne :-). Cieszy mnie to, bo większość Polaków unika; ignoruje te zagadnienia, bo wydaje im się, że to ich nie dotyczy...

Podzielam zdanie Tommiego - Obama nie powinien dostać Pokojowej Nagrody Nobla. Wiadomość o tym zbulwersowała opinię światową... stąd liczne głosy - dlaczego? jak to jest możliwe ect.

Obama został prezydentem w listopadzie 2008, a zaczął sprawować ten urząd w styczniu 2009 r. Czy uważacie, że w ciągu niespełna roku zrobił wystarczająco dużo, aby zasłużyć na tak prestiżową nagrodę? Uważam, że to za wcześnie oceniać jego dorobek w ten sposób.

Czemu nie zauważa się i nie docenia pracy ludzi niosących pokój na poszczególnych kontynentach, którzy od lat poświęcają się w imię dobra ludzkości...

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 2:32 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Śro Sty 06, 2010 1:36 pm
Komitet Noblowski uznał, iż Obamie należy się Nobel za wysiłki w celu ograniczenia arsenałów nuklearnych i pracę na rzecz pokoju na świecie. Ten jeden człowiek zdobył uwagę prawie całego świata, niektórym dał nadzieję na lepsze jutro.
Myślę, że była to dość zaskakująca decyzja, ale sądzę, żę Obama zasłużył na tą nagrodę. Jestem pewien, że ci co teraz w to wątpią, za jakiś czas przyznają mi rację:)

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 4:19 pm 
Stały bywalec

Dołączenie: Pią Sty 22, 2010 4:00 pm
Moim zdaniem szkoda gadać, nie należał mu się. Inni pracują całe życie i nie dostają takich nagród!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] oraz 1 gość