Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Forum-Szkolenia Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe dzień otwarty AVENHANSEN
Dzisiaj jest 07 wrz 2026, 08:07

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: finanse i controlling
PostZamieszczono: 26 lut 2021, 07:35 
Wczoraj miałem trochę wolnego czasu i skorzystałem z moneyhub.pl .Na tej stronie internetowej przeczytałem kilkanaście artykułów i dowiedziałem się bardzo dużo.

Na górę Dodaj na Facebook

PostZamieszczono: 06 lip 2021, 15:17 
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Ceny transferowe w dalszym ciągu są zagadką dla niektórych przedsiębiorców. Niestety ich nieznajomość może wiązać się z późniejszymi konsekwencjami. Warto więc dowiedzieć się, czym są i dlaczego są tak ważne. Najogólniej mówiąc, pojęcie cen transferowych występuje w momencie, gdy transakcje zawierane są przed podmioty powiązane, czyli wywierające jakiś określony wpływ na inne podmioty krajowe lub zagraniczne. Ceny transferowe są więc cenami, które stosowane są w momencie transakcji realizowanych przez podmioty mające powiązania kapitału, rodzinne i osobowe.

PostZamieszczono: 15 lip 2026, 15:22 
Starszy Ekspert

Myślę, że edukacja finansowa to nie tylko to, czego uczą na kursach controllingu - to też rozumienie swoich praw jako konsumenta. Jakiś czas temu czytałam artykuł o budżecie domowym i sporach z instytucjami finansowymi, który naprawdę otwiera oczy na to, jak wiele można zyskać, znając odpowiednie mechanizmy. Link: https://glosmoraga.pl/stabilnosc-budzetu-domowego-w-niepewnych-czasach-gdzie-szukac-merytorycznego-oparcia-w-sporach-z-instytucjami-finansowymi/

PostZamieszczono: 31 sie 2026, 08:26 
Starszy Ekspert

Konsolidacja zobowiązań może być rozważana przez osoby posiadające kilka różnych kredytów lub pożyczek. Przed podjęciem decyzji warto dokładnie sprawdzić warunki nowego finansowania oraz jego całkowity koszt. Informacje dotyczące kredytu konsolidacyjnego można znaleźć na https://www.bsraszyn.pl/ i na tej podstawie przeanalizować swoją sytuację finansową.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]