Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe
Obecny czas: Pią Lip 30, 2010 4:17 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: I znów o trenerach
PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 7:54 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Nie Gru 13, 2009 10:12 pm
Danuta_ napisał(a):
Dobrze byłoby poznać bliżej tego trenera;) ale to raczej nie jest możliwe. Dlatego na pierwszym miejscu liczy się doświadczenie zawodowe, ilość zrealizowanych szkoleń i ich jakość. Dla mnie ważna jest także miła aparycja, usposobienie, a także głos trenera. Tak, tak głos trenera też ma wpływ - musi być przejrzysty i czysty.

Oooo tak :) Z tym głosem to święta prawda. Nie ma osoby, która mi nie powie, że nie zasypiała na wykładach lub prezentacjach, gdy wykładał ktoś o meeeega usypiającym głosie... Chyba ja sam mam usypiający głos, dlatego moim rozwiązaniem jest prowadzenie (akurat nie szkoleń) prezentacji w sposób zwracający na siebie uwagę, czyli opowiadanie w sposób albo interesujący albo zabawny, tak aby na czyjejś twarzy mógł pojawić się uśmiech :)

A doświadczenie to swoją drogą, ale to już każdy wcześniej napisał to co ja o tym myśle

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 3:28 pm 
Bardzo aktywny

Dołączenie: Pon Sty 04, 2010 1:00 pm
O tak, trener musi prowadzić tak zajęcia aby nie były nudne. Czyli albo od czasu do czasu żartować, albo opowiadać jakas historyję.
Zgadza się głos również musi mieć mocy i przyjemny w słuchaniu.

PostWysłany: Pon Sty 18, 2010 9:00 am 
Bywalec
 WWW  Profil

Dołączenie: Pią Mar 13, 2009 11:39 am
czytając kolejne posty, wyłania się portret idealnego trenera. Nikt nie napisał o odpowiedniej prezencji - zadbany, schludny trener nie spóźniający się i z uśmiechem witającym kolejnych uczestników.
Pierwszy kontakt jest bardzo ważny a miła aparycja pozwala szybciej zaklimatyzować się i poczuć się bezpieczniej
w przypadku szkolenia otwartego - grupy nieznanych osób.

Irytuje mnie wbiegający na 5 min przed szkoleniem trener w pośpiechu podłączający sprzęt - rodzi się niepotrzebne zamieszanie i niepokój. Punktualność to cenna cecha, którą można udoskonalić, czego sama jestem przykładem. Pewnie stąd na ten aspekt zwracam uwagę.

PostWysłany: Pon Sty 18, 2010 1:50 pm 
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Sty 18, 2010 1:27 pm
melyssa napisał(a):
Dla mnie szalenie istotną kwestią jest to, czy dany trener potrafi swoim zachowaniem, sposobem przekazywania wiedzy, sobą w ogóle zainspirować do wdrożenia zmian w życiu swojego ucznia.
Trener powinien być przede wszystkim inspiratorem i motywatorem. Jeśli jego nauka będzie ograniczała się tylko i wyłącznie do prezentacji technik działania, a nie wyzwalania w nas wewnętrznego energetyzmu to co to za trener.

zgadzam się z tym, osoba prezentująca nam jakiś temat powinna przede wszystkim umieć nas zachęcić - czyli tu potrzebna jest charyzma oraz powinna wiedzieć z praktyki o czym mówi więc powinna pochwalić się pewnym doświadczeniem zawodowym.

PostWysłany: Pon Sty 18, 2010 9:24 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Śro Sty 06, 2010 1:36 pm
Elami - o tak zgadza się, bywa i taki trener, który w ciągu 2 minut hce sie przygotować do szkolenia. Biega przerażony, podłańcza wszystko w pośpiechu itd. A najgorsze jest to, że potem jeszcze mówi, tak jakby nie był przygotowany do mowy...

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 3:41 pm 
Bywalec

Dołączenie: Pią Sty 22, 2010 3:28 pm
A czy jest wam obojętne czy jest to kobieta cyz mężczyzna? Znam osoby dla których to ma znaczenie.

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 10:16 pm 
Doświadczony Forumowicz
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Mar 09, 2009 9:55 pm
Jak dla mnie zupełnie obojętne ;-) Ważne aby Trener miał charyzmę i sporą wiedzę którą umie przekazać.

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 12:07 pm 
Aktywny

Dołączenie: Wto Mar 09, 2010 12:05 pm
Dla mnie też płeć nie ma znaczenia, najważniejsze jest aby dobrze przekazywał inormację. Lubię jak zajęcia prowadzone są w sposób luźny:) czasami jakiś żart, czy opowiedzaina śmieszna sytuacja sprawia, że takie szkolenie zapamięta się długo.

PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 1:44 pm 
Aktywny

Dołączenie: Wto Mar 09, 2010 12:00 pm
Hmmm płeć? Jak dla mnie nie ma znaczenie, choć jeśli wykłady miałąby prowadzić przystojna blondynka to pewnie wybrabym taką możliwość... :-)

PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 4:51 pm 
Trener
Trener
 WWW  Profil

Dołączenie: Czw Sie 20, 2009 6:41 am
Darkoss napisał(a):
Hmmm płeć? Jak dla mnie nie ma znaczenie, choć jeśli wykłady miałąby prowadzić przystojna blondynka to pewnie wybrabym taką możliwość... :-)

Wreszcie się ktoś nieśmiało przyznał, że nie jest mu to tak do końca obojętne ;-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość