Temat postu: Re: Niekwestionowane zalety szkolenia przez Internet
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 9:54 pm
Zainteresowany
Dołączenie: Sob Lis 28, 2009 9:04 pm Posty: 32
Szkolenie internetowe to fantastyczne rozwiązanie. Sama chętnie bym się na jakieś zapisała. Martwi mnie jednak kwestia samomotywacji do uczestnictwa w takim szkoleniu. Jednak gdy trzeba gdzieś dojechać, bo trener i cała grupa na nas czeka ułatwia proces działania, a gdy musimy po prostu włączyć komputer wieczorem np. to może okazać się to o wiele trudniejsze. Będę jednak próbowała. Dzięki za wszelkie namiary na firmy zajmujące się e-learningiem
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:46 pm
Trener
Dołączenie: Czw Sie 20, 2009 6:41 am Posty: 74
Kwestia motywacji ZAWSZE zależy od prowdzącego szkolenie. Początkowo byłem tym nawet zaskoczony, ale w szkoleniach które prowadzę za pomocą automatycznych maili ludzie odpowiadają mi tak, jak gdyby maile otrzymywali idywidualnie ode mnie. I mówię tu o szkoleniach darmowych.
Świadomie nie podaję tu linka do szkolenia, żeby wypowiedź nie była potraktowana jako reklama
Prowadzący po prostu MUSI umieć zmotywować.
Druga sprawa, to szkolenia, za które płacisz. Jak wydasz swoje pieniądze, to na pewno Twoja motywacja będzie większa, niż jak za Twoje szkolenie zapłaci Twój pracodawca.
Ostatnio edytowany przez Sylwester Oskwarek, Pią Sty 22, 2010 4:07 pm, edytowano w sumie 1 raz
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 5:52 pm
Zainteresowany
Dołączenie: Nie Gru 13, 2009 10:12 pm Posty: 37
Święta prawda, muszę się zgodzić, że jeśli na szkolenie wydajemy własne pieniądze, w sumie dotyczy to każdych zakupów - do sprawy podchodzimy poważniej niż zwykle, bo przecież nie chcemy ich wydać na marne.
Ale ja osobiście jakoś wątpię w szkolenia przez Internet. Jednak jestem zwolennikiem typowej formy nauki, żeby ktoś pokazywał mi o co chodzi, a nie tylko opisywał to słowami. Wg. mnie niewerbalny aspekt komunikacji jest kluczowym elementem w nauce. Może to się wydawać śmieszne, ale wole jak ktoś upiększa swój przekaz poprzez gestykulacje itp
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 11:11 pm
Zainteresowany
Dołączenie: Wto Gru 15, 2009 10:09 pm Posty: 30
A mi się wydaje, że dzięki uczestnictwie w internetowym szkoleniu (szczególnie darmowym) - możemy popracować nad własną motywacją. A jak dodatkowo nie musimy dopasowywać się do narzuconych terminów, miejsc - bo robimy to najzwyczajniej w domu, kiedy nam odpowiada - to po prostu bajka
... a początek Nowego Roku sprzyja takim postanowieniom w zakresie rozwoju osobistego...
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 1:15 pm
Bardzo aktywny
Dołączenie: Pon Sty 04, 2010 1:00 pm Posty: 55
Uważam, że szkolenia przeez internet są bardzo dobrym pomysłem, szczególnie dla tych którzy nie mają możliwość uczestniczyć w takich szkoleniach "na żywo". Myślę, że coraz więcej osób zacznie się przełamywać do takich szkoleń przez internet, bo dzięki temu oszczędzamy dużo czasu - a w dzisiejszych czasach "czas to pieniądz" . Myślę, że największym minustem takich szkoleń, jest obawa, iż owe szkolenie to oszustwo...jednak jest na to rozwiązanie. Trzeba najpierw dobrze poznać firmę, która oferuje takie szkolenie, nie wybierajmy pierwszej lepszej, tańszej itd. Wybierzmy tę, która jest znana na rynku, którą polecili nasi znajomi.
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 1:37 pm
Ekspert
Dołączenie: Czw Mar 05, 2009 3:59 pm Posty: 99
stefan napisał(a):
(...)
Ale ja osobiście jakoś wątpię w szkolenia przez Internet. Jednak jestem zwolennikiem typowej formy nauki, żeby ktoś pokazywał mi o co chodzi, a nie tylko opisywał to słowami. Wg. mnie niewerbalny aspekt komunikacji jest kluczowym elementem w nauce. Może to się wydawać śmieszne, ale wole jak ktoś upiększa swój przekaz poprzez gestykulacje itp
Całkowicie się zgadzam. Żadne szkolenie przez internet nie zastąpi osobistego kontaktu z trenerem. Szkolenia przez internet to jak rozwiązywanie testu w szkole. Niby sprawdzają wiedzę (oczywiście teoretyczną bo o praktyce mowy tu być nie może !) ale ... No właśnie, pozostaje jakiś niedosyt. Jak ktoś nie ma czasu na szkolenia z "żywym trenerem" to w pierwszej kolejności powinien jechać na szkolenie z zarządzania własnym czasem ...
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 1:33 pm
Bardzo aktywny
Dołączenie: Pon Sty 04, 2010 1:00 pm Posty: 55
Często jest tak, że takie szkolenie przez internet można o wiele łatwiej ukończyć...dlatego niektóre osoby wybierają takie rozwiązanie. Jeśli komuś zależy tylko na "papierku" wtedy sposób szkolenia nie jest ważny - ważna jest szybkość i zdawalność.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum