Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe
Obecny czas: Pią Lip 30, 2010 4:24 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Niekwestionowane zalety szkolenia przez Internet
PostWysłany: Czw Lis 12, 2009 4:33 pm 
Zainteresowany
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Maj 24, 2009 10:49 am
OKi ;) To dajcie mnie znać. Ile firm szkoleniowych liczy Wasza baza?

PostWysłany: Śro Lis 18, 2009 12:23 pm 
Trener
Trener
 WWW  Profil

Dołączenie: Czw Sie 20, 2009 6:41 am
mariolka napisał(a):
Cóż, ceny całkiem atrakcyjne. :D A gdzie mogę znaleźć zakres zagadnień, tematykę szkoleń, której można nauczyć się przez Internet?

Sporo szkoleń przeróżnej treści możesz znaleźć na http://www.ekademia.pl/internetowe/

PostWysłany: Pią Lis 20, 2009 8:04 am 
Nowicjusz

Dołączenie: Pią Lis 06, 2009 7:30 am
Mariolka, znalazłaś alternatywę dla Siebie i odpowiedzi na nurtujące Cię pytania ?

Pozdrawiam

j.sadowski
www.toszkolenia.pl

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 9:54 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Sob Lis 28, 2009 9:04 pm
Szkolenie internetowe to fantastyczne rozwiązanie.
Sama chętnie bym się na jakieś zapisała. Martwi mnie jednak kwestia samomotywacji do uczestnictwa w takim szkoleniu.
Jednak gdy trzeba gdzieś dojechać, bo trener i cała grupa na nas czeka ułatwia proces działania, a gdy musimy po prostu włączyć komputer wieczorem np. to może okazać się to o wiele trudniejsze.
Będę jednak próbowała. Dzięki za wszelkie namiary na firmy zajmujące się e-learningiem ;)

PostWysłany: Sob Gru 19, 2009 9:46 pm 
Trener
Trener
 WWW  Profil

Dołączenie: Czw Sie 20, 2009 6:41 am
Kwestia motywacji ZAWSZE zależy od prowdzącego szkolenie. Początkowo byłem tym nawet zaskoczony, ale w szkoleniach które prowadzę za pomocą automatycznych maili ludzie odpowiadają mi tak, jak gdyby maile otrzymywali idywidualnie ode mnie.
I mówię tu o szkoleniach darmowych.

Świadomie nie podaję tu linka do szkolenia, żeby wypowiedź nie była potraktowana jako reklama

Prowadzący po prostu MUSI umieć zmotywować.

Druga sprawa, to szkolenia, za które płacisz. Jak wydasz swoje pieniądze, to na pewno Twoja motywacja będzie większa, niż jak za Twoje szkolenie zapłaci Twój pracodawca.

Ostatnio edytowany przez Sylwester Oskwarek, Pią Sty 22, 2010 4:07 pm, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pon Gru 21, 2009 5:52 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Nie Gru 13, 2009 10:12 pm
Święta prawda, muszę się zgodzić, że jeśli na szkolenie wydajemy własne pieniądze, w sumie dotyczy to każdych zakupów - do sprawy podchodzimy poważniej niż zwykle, bo przecież nie chcemy ich wydać na marne.

Ale ja osobiście jakoś wątpię w szkolenia przez Internet. Jednak jestem zwolennikiem typowej formy nauki, żeby ktoś pokazywał mi o co chodzi, a nie tylko opisywał to słowami. Wg. mnie niewerbalny aspekt komunikacji jest kluczowym elementem w nauce. Może to się wydawać śmieszne, ale wole jak ktoś upiększa swój przekaz poprzez gestykulacje itp :)

PostWysłany: Pią Sty 01, 2010 11:11 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Wto Gru 15, 2009 10:09 pm
A mi się wydaje, że dzięki uczestnictwie w internetowym szkoleniu (szczególnie darmowym) - możemy popracować nad własną motywacją. A jak dodatkowo nie musimy dopasowywać się do narzuconych terminów, miejsc - bo robimy to najzwyczajniej w domu, kiedy nam odpowiada - to po prostu bajka :D

... a początek Nowego Roku sprzyja takim postanowieniom w zakresie rozwoju osobistego... ;)

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 1:15 pm 
Bardzo aktywny

Dołączenie: Pon Sty 04, 2010 1:00 pm
Uważam, że szkolenia przeez internet są bardzo dobrym pomysłem, szczególnie dla tych którzy nie mają możliwość uczestniczyć w takich szkoleniach "na żywo". Myślę, że coraz więcej osób zacznie się przełamywać do takich szkoleń przez internet, bo dzięki temu oszczędzamy dużo czasu - a w dzisiejszych czasach "czas to pieniądz" ;). Myślę, że największym minustem takich szkoleń, jest obawa, iż owe szkolenie to oszustwo...jednak jest na to rozwiązanie. Trzeba najpierw dobrze poznać firmę, która oferuje takie szkolenie, nie wybierajmy pierwszej lepszej, tańszej itd. Wybierzmy tę, która jest znana na rynku, którą polecili nasi znajomi.

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 1:37 pm 
Ekspert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Mar 05, 2009 3:59 pm
stefan napisał(a):
(...)

Ale ja osobiście jakoś wątpię w szkolenia przez Internet. Jednak jestem zwolennikiem typowej formy nauki, żeby ktoś pokazywał mi o co chodzi, a nie tylko opisywał to słowami. Wg. mnie niewerbalny aspekt komunikacji jest kluczowym elementem w nauce. Może to się wydawać śmieszne, ale wole jak ktoś upiększa swój przekaz poprzez gestykulacje itp :)

Całkowicie się zgadzam. Żadne szkolenie przez internet nie zastąpi osobistego kontaktu z trenerem. Szkolenia przez internet to jak rozwiązywanie testu w szkole. Niby sprawdzają wiedzę (oczywiście teoretyczną bo o praktyce mowy tu być nie może !) ale ... No właśnie, pozostaje jakiś niedosyt. Jak ktoś nie ma czasu na szkolenia z "żywym trenerem" to w pierwszej kolejności powinien jechać na szkolenie z zarządzania własnym czasem ...

----------
Szkolenia - moja pasja

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 1:33 pm 
Bardzo aktywny

Dołączenie: Pon Sty 04, 2010 1:00 pm
Często jest tak, że takie szkolenie przez internet można o wiele łatwiej ukończyć...dlatego niektóre osoby wybierają takie rozwiązanie. Jeśli komuś zależy tylko na "papierku" wtedy sposób szkolenia nie jest ważny - ważna jest szybkość i zdawalność.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość