Gdzie znaleźć klienta, klienta szukać można wszędzie. Jednak tak popularny wynalazek jakim jest internet, może nam bardzo w tym pomóc. Możemy zamieszczać tam reklamy, oraz sami szukać potencjalnych klientów w sieci. Rynek jest wielki, tylko trzeba mieć stale otwarte oczy, a być może trafi nam się znakomita okazja.
No tak piszą w książkach. Ale w praktyce chyba nie jest tak prosto i różowo, prawda? Gdybyś podał jakiś przykład, na pewno byłoby to bardziej wiarygodne.
No właśnie. Co oznacza "szukanie klienta w sieci"? To tak jakby szukać złotej monety w oceanie. Coś się znajdzie po jakimś nieokreślonym czasie, ale czy ma się jakieś szczególne metody?
Reklama i jeszcze raz reklama! Gdzie? Gdzie się da...w sklepie, na ulicy, w gazecie, w internecie, w szkole, roznosząc ulotki itd. Teraz jest bardzo modny internet i myslę, że własnie przez internet można zyskać najwięcej klientów. Założenie sklepu internetowego pomoże dosięgnąć nawet klientów zagranicznych.
Reklamować się wszędzie to nie sztuka (o ile jest kasa), sztuką jest określenie konkretnej grupy, do której chcemy skutecznie trafić z reklamą. Jeżeli chodzi o Internet, to myślę, że umiejętnie skonstruowany mailing, czy współpraca z jakimś konkretnym serwisem - to dobre rozwiązanie.
Wszędzie...klienta można spotkać wszędzie - zawsze znajdzie się ktoś chętny na nasz towar. Teraz bardzo znany jest internet i myslę, że jest to najszybszy sposób aby zdobyć jak najwięcej zainteresowanych.
Wszędzie...klienta można spotkać wszędzie - zawsze znajdzie się ktoś chętny na nasz towar. Teraz bardzo znany jest internet i myslę, że jest to najszybszy sposób aby zdobyć jak najwięcej zainteresowanych.
Dami - ale czy możesz podać jeden konkretny przykład? "Wszędzie" to według mnie nic nie znaczy.
Gdzie na przykład mogę szukać klientów na moją książkę o zarządzaniu czasem? Wszędzie?
Internet - moim zdaniem tutuaj najprościej i najwięcej takich potencjalnych klientów można wyszukać. A gdzie w internecie? Sa różne strony gdize mozna dać odłoszenie, reklamę. Niektóre strony są darmowe, na innych trzeba płacić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum