Uważacie, że organizując szkolenie jest to obowiązkowe? Wiele firm prześciga się w atrakcyjności poczęstunku (wykwintne dania, atrakcje typu Yerba Mate) zapominając o merytorycznych aspektach szkolenia.
Nie uważam, aby organizacja cateringu podczas szkolenia była konieczna. Ja już wolę więcej zapłacić za szkolenie i mieć pewność, że trener będzie profesjonalistą w swojej dziedzinie. To jest dla mnie priorytet. A co do jedzenia.... no cóż, jeśli szkolenie trwa cały dzień, to trzeba coś zjeść, bo na głodnego nie da się myśleć Ale może to się odbyć na zasadzie: przerwa obiadowa i każdy idzie do pobliskiej restauracji i sobie coś je - zakładając, że takowe restauracje są, bo jeśli nie ma, to catering jest konieczny.
Wszystko zależy od programu szkolenia i długości trwania. Chociaż nawet przerwa kawowa przy szkoleniu trwającym 2-3 godziny to raczej standardowa dogodność Warto, aby organizatorzy zadbali o odpowiednią obsługę gości, dlatego należy to poważnie przemyśleć, aby dobrze wypaść w oczach uczestników. Jeśli konferencje są organizowane w Warszawie, to na pewno spotkasz się z wieloma firmami cateringowymi.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017, 12:17 przez zuzula, łącznie zmieniany 1 raz
My na szkolenia zamawiamy catering z Warszawy. Mamy sprawdzona firmę. Zawsze bierzemy kanapeczki, kilka sałatek i ciepłe danie. To w zupełności wystarcza na jednodniowe szkolenie.
Uważam, że podczas całodniowej konferencji czy szkolenia standardowo powinien być dostęp do kawy/herbaty oraz małych przekąsek. Nie chodzi by jedzenie było nie wiadomo jak wykwintne, ale aby apetyt każdego był zaspokojony.
Moim zdaniem też catering przy szkoleniu jeszcze jak trwa cały dzień to podstawa. Ludzie na takie szkolenia przyjeżdżają z całej Polski, my też często organizujemy i jest to podstawa. U nas się zamawia z Aperitif Serwis, firma z Warszawy już mamy sprzawdzone od nich dania, wszystkim smakują więc nie kombinujemy.
Myślę, że sobie możemy darować podawanie nazw konkretnych firm cateringowych, bo każdy z nas zna ich przynajmniej kilka, a nie tego dotyczy ten temat. Jedno jest pewne - catering na szkoleniu jest bardzo potrzebny, bo jak ludzie są głodni, to nie mogą skupić się na edukacyjnych aspektach szkolenia. Gorzej jeśli szkolenie jest tak nudne, że wszyscy tylko wyczekują przerwy, aby coś przekąsić
Uważam, że catering na szkoleniu pracowników podnosi atrakcyjność wydarzenia i jest niezbędny. My zawsze przy okazji szkolen firmowych korzystamy z usług firmy Catering Arts. Są bardzo dobrą firmą i przygotowują smaczne potrawy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników