I dlaczego jest lepsze od gotowania w wodzie? Nie znam się za bardzo na obróbce termicznej, a w pracy czeka mnie spora zmiana - szefostwo zamówiło specjalny piec z https://restoquality.pl/obrobka-termicz ... jny-parowy bo restauracja zmienia nieco menu i będziemy teraz więcej gotować na parze. Podobno ma być smaczniej i z zachowaniem większej ilości składników odżywczych, ale na czym dokładnie to polega?!? No i czy to obsługi takiego urządzenia nie potrzeba jakiegoś przeszkolenia albo coś???
Dzięki gotowaniu na parze (np. warzyw) zawarte w nich witaminy i inne składniki odżywcze nie pozostają w wodzie , dlatego jest to bardzo zdrowa forma obróbki termicznej. Nie tracą też jędrności. No ale...zupy czy gulaszu, choćby w lekkiej wegetariańskiej wersji na parze już nie ugotujesz;) Dlatego zarówno w każdym domu jak i restauracji muszą być porządne gary. Ja wybrałem garnki firmy Berghoff , o czym zadecydowały zalety jakie one posiadają. Otóż nadają się do używania na tradycyjnych kuchenkach oraz płytach indukcyjnych, żadna potrawa się nie przypala, są trwałe a do tego czas gotowania jest krótszy niżeli w garnkach ceramicznych, a co za tym idzie produkty wartości odżywczej też tracą minimum. Co do przeszkolenia względem urządzeń do gotowania na parze- myślę, że wystarczy instrukcję przeczytać, nic skomplikowanego:)
Zgadzam się, gotowanie na parze jest bardzo zdrowe. Ale przecież nie da się tylko tak gotować, bo szybko by się znudziło, no i nie wszystkie rzeczy można zrobić na parze. Ja lubię bardzo leczo, gulasze i nie umiałabym z nich zrezygnować. Do ich gotowania mam garnki firmy Zwieger - https://www.indelo.pl/garnki-zwieger-cat-561, bo dzięki temu, że są z wysokiej jakości materiałów zachowują naturalny smak potraw, które się w nich gotuje. W dodatku mają grube dno, a przy gotowaniu potraw jednogarnkowych to bardzo ważne by garnek się nie przypalał.
Na te pytanie to na pewno odpowiedziała by moja znajoma. Ona na tym bardzo dobrze się zna. _________________________________________________________________________ konopny lekarz
A piec też lubicie? Jak tak, to tutaj https://elhandel.pl/barwnik-w-proszku-c-2_65_67.html możecie kupić najróżniejszego typu artykuły cukiernicze, które na pewno wam się przydadzą i na pewno wykorzystacie. Ich oferta jest bardzo atrakcyjna, jak sami zresztą zauważycie.
Ja jakoś wolę wolnowary. Niedawno postanowiłam kupić nowy Wolnowar Crock-Pot 3,5l stal nierdzewna CSC025X i jestem bardzo zadowolona z zakupu. Można kupić naprawdę świetny sprzęt w tak niskiej cenie
Gotowanie na parze to świetny sposób na przygotowanie warzyw. Zrobiłem sobie ostatnio takie warzywka z kurczakiem na obiad i wyszły świetnie. Do tego jeszcze koktajl warzywny i wyszedł pyszny posiłek który spożyłem oglądając filmy i seriale online za darmo na stronie vod https://ogladaj.to/
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników