Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Forum-Szkolenia Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe dzień otwarty AVENHANSEN
Dzisiaj jest 28 kwie 2024, 23:41

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: nowa technika a stara receptura
PostZamieszczono: 12 lut 2021, 09:38 
Offline
Przechodzień
 Wyświetl profil

Rejestracja: 31 gru 2020, 19:02
Posty: 2
Dzień dobry!
Chcę zainicjować dyskusję o piwie - w końcu któż go nie lubi? Ciekawi mnie, czy wykorzystywanie starszych, tradycyjnych receptur warzelniczych do produkcji z udziałem nowoczesnych, zaawansowanych technologicznie maszyn ma sens. Branżowi specjaliści od technikaliów we wpisie na stronie https://salm-austria.com/pl/wyposazenie ... e-do-piwa/ twierdzą, że tak - ale czy na pewno? W końcu dawne receptury tworzono z myślą o zupełnie innych metodach produkcji. I czy takie unowocześnienie przypadkiem nie zmienia ostatecznego smaku, który w zamyśle przyświecał piwowarom?


Ostatnio zmieniony 15 lut 2021, 11:08 przez Chirag, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę Dodaj na Facebook
 
 Tytuł: Re: nowa technika a stara receptura
PostZamieszczono: 12 lut 2021, 15:22 
Offline
Starszy Ekspert
 Wyświetl profil

Rejestracja: 18 lis 2018, 21:25
Posty: 118
Smak prawdopodobnie będzie trochę inny przy wykorzystaniu maszyn produkcyjnych ale liczę, że lepszy niż dostępnych w sklepach piw komercyjnych, które zrobiły sie obrzydliwe.


Na górę Dodaj na Facebook
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 23 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  

Polecane linki: Kręgle Warszawa
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB3 Group  
Design By Poker Bandits