Dzień dobry! Chcę zainicjować dyskusję o piwie - w końcu któż go nie lubi? Ciekawi mnie, czy wykorzystywanie starszych, tradycyjnych receptur warzelniczych do produkcji z udziałem nowoczesnych, zaawansowanych technologicznie maszyn ma sens. Branżowi specjaliści od technikaliów we wpisie na stronie https://salm-austria.com/pl/wyposazenie ... e-do-piwa/ twierdzą, że tak - ale czy na pewno? W końcu dawne receptury tworzono z myślą o zupełnie innych metodach produkcji. I czy takie unowocześnienie przypadkiem nie zmienia ostatecznego smaku, który w zamyśle przyświecał piwowarom?
Ostatnio zmieniony 15 lut 2021, 11:08 przez Chirag, łącznie zmieniany 1 raz
Smak prawdopodobnie będzie trochę inny przy wykorzystaniu maszyn produkcyjnych ale liczę, że lepszy niż dostępnych w sklepach piw komercyjnych, które zrobiły sie obrzydliwe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 23 gości
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników