Temat dość nietypowy, ale postanowiłem zapytać. Może jest tu przedsiębiorca, który prowadzi cukiernie albo swoją albo przez franczyznę? Interesują mnie miesięczne koszta - wiem, że zależy to od miasta, ale chcę porównać. Ile trzeba wydać na sprzęt niezbędny w tym miejscu i czy ciężko na początku prowadzić biznes samemu.
Centrum miasta, węzły komunikacyjne, place i ulice o dużym natężeniu ruchu pieszego. Wiem, że nie odkryłem ameryki, ale takie miejsca zawsze się sprawdzą.
a może cukiernia połączona z garmażerką?:) to może być nawet w osiedlu, albo blisko studenckich miasteczek. A jeśli cukiernia, to faktycznie w centrum. Wiem że nie jest łatwo w galeriach, bo nie kupuje za wiele ludzi, a koszty lokalu albo nawet małej wysepki, to kilka tysięcy.
Żeby z powodzeniem prowadzić lokal jakim jest lodziarnia warto mieć profesjonalne akcesoria i urządzenia. Warto sprawić sobie np. gałkownicę. Gałkownica do lodów pozwala dokładnie nabrać lody i przełożyć do pucharku lub do wafelka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Nie możesz tworzyć nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników