Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Forum-Szkolenia Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe dzień otwarty AVENHANSEN
Dzisiaj jest 16 lip 2026, 06:40

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Piotr Mikrut, Rzeczoznawca Majątkowy | Wycena Nieruchomości
PostZamieszczono: 30 cze 2026, 23:12 
Starszy Ekspert

W sprawach związanych z nieruchomościami bardzo często pojawia się potrzeba uzyskania dokumentu, który pozwala jasno określić wartość konkretnego majątku. Piotr Mikrut - Rzeczoznawca Majątkowy | Wycena Nieruchomości świadczy usługi przydatne w sytuacjach, w których sama orientacyjna znajomość cen z ogłoszeń nie wystarcza do podjęcia odpowiedzialnej decyzji. Rynek nieruchomości jest zróżnicowany, a ceny ofertowe bywają inne niż ceny rzeczywistych transakcji, dlatego profesjonalna analiza ma duże znaczenie. Przy wycenie uwzględnia się cechy nieruchomości, jej stan prawny, przeznaczenie, lokalizację, dostępność infrastruktury, standard, funkcjonalność, otoczenie i potencjał wykorzystania. Ważne może być również to, czy nieruchomość posiada ograniczenia wynikające z planu miejscowego, księgi wieczystej, sposobu dojazdu, stanu technicznego lub warunków terenowych. Wycena może dotyczyć zarówno nieruchomości mieszkalnych, jak i gruntów, lokali usługowych, budynków gospodarczych czy nieruchomości o przeznaczeniu inwestycyjnym. Tego typu opracowanie może być wykorzystywane w bankach, urzędach, sądach, przy sprawach spadkowych, rozliczeniach rodzinnych, sprzedaży, zakupie lub zabezpieczeniu wierzytelności. Firma zajmuje się usługami, które pomagają przedstawić wartość nieruchomości w sposób uporządkowany i dostosowany do konkretnego celu. Rzetelna wycena pozwala lepiej zrozumieć sytuację majątkową i ograniczyć niepewność przed podjęciem dalszych kroków.

Piotr Mikrut - Rzeczoznawca Majątkowy | Wycena Nieruchomości
Strona internetowa: Piotr Mikrut - Rzeczoznawca Majątkowy | Wycena Nieruchomości
Adres: Jodłowa 125, 39-225 Jodłowa
Telefon: 505 536 889
Poniedziałek: 07:00–20:00
Wtorek: 07:00–20:00
Środa: 07:00–20:00
Czwartek: 07:00–20:00
Piątek: 07:00–20:00
Sobota: 07:00–20:00
Niedziela: Zamknięte

Na górę Dodaj na Facebook

Tytuł: Re: Piotr Mikrut, Rzeczoznawca Majątkowy | Wycena Nieruchomo
PostZamieszczono: 06 lip 2026, 13:42 
Starszy Ekspert

Zastanawiałam się ostatnio nad tym, jak ważna jest odpowiednia ocena działki przed zakupem. Pamiętam, że przy zakupie mojego domu rozważałam różne aspekty, takie jak nasłonecznienie i kształt terenu. To naprawdę wpływa na późniejsze życie w danym miejscu. Fajnie, że znalazłam artykuł o tym, jak to wszystko ocenić — może się przydać nie tylko kupującym, ale też inwestorom. Jeśli jesteście ciekawi tematu, to zerknijcie tutaj: https://www.archon.pl/jak-ocenic-potencjal-dzialki-pod-katem-naslonecznienia-i-uksztaltowania-terenu-art-10829

Tytuł: Re: Piotr Mikrut, Rzeczoznawca Majątkowy | Wycena Nieruchomo
PostZamieszczono: 07 lip 2026, 08:57 
Starszy Ekspert

Zastanawiałam się ostatnio nad tym, jak ważne jest dobrze zaplanować budowę domu. Szukałam inspiracji w sieci i natknęłam się na stronę z projektami domów. Wygląda naprawdę solidnie, a oferta https://www.archon.pl/projekty-domow zawiera różne typy projektów, co może być pomocne dla osób planujących inwestycje w nieruchomości. Swoją drogą, ciekawe czy te gotowe projekty mają jakieś ukryte plusy lub minusy, bo wiadomo, że każdy detal może mieć znaczenie. A wy co myślicie o takich rozwiązaniach?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]