Witam, Mam pytanie odnośnie szkoleń tj, czy temat szkolenia windykacja wierzytelnośći w obecnym stanie rynku i położenia firm, panującego ,, kryzysu" jest jak najbardziej potrzebne? a jeśli tak to jakie macie opinie związane na ten temat lub czego Waszym zdaniem można się ważnego dowiedzić w związku z szkoleniem? Chciałbym poznać Wasze opinie i recenzje na w/w temat.
Dobre pytanie. Wiąże się jednak ściśle z tym czy firma samodzielnie jest w stanie odzyskać należności (wówczas takie szkolenie jest potrzebne), czy też mimo wszystko musi udać się do specjalnej placówki - firmy faktoringowej która wypełni formalności za nią. W drugim przypadku nie trzeba korzystać z wiedzy nabytej na szkoleniu bo kto inny de facto wykonuje za firmę czynności windykacyjne. Nie wiem jak to jest uregulowane w polskim prawie, stąd te rozmyślania.
Może ktoś wie jakie są możliwości firmy co do ściągania długów lub gdzie konkretnie można znaleźć odpowiednie paragrafy ?
napewno w KC i KPC, o egzekucji tj w ustawie z 66r o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Oczywiście firma sama może sciągać należności w miare swoich możliwośći, poprzez przeszkolone osoby, ale jeśli takich nie posiada to firmy windykacyjne są jak najbardziej potrzebne
Myślę, że szkolenie jest potrzebna nawet jeżeli współpracujemy z firmą windykacyjną trochę fachowej wiedzy przyda się aby móc podszepnąć i w jakiś sposób mieć nadzór nad całą procedurą. Pozdrawiam
Jak się nie mylę to firma ******** organizuje niezłe szkolenia windykacyjne, pod tytułem chyba "skuteczna windykacja". Każdy chwalił, więc pewnie spokojnie można w nich uczestniczyć.
... Każdy chwalił, więc pewnie spokojnie można w nich uczestniczyć.
"Każdy" - cóż za wiarygodne słowo Ja nie widziałam ... Widziałam za to ich ceny - o Boże !!! Za co takie pieniądze???? Można uczestniczyć w świetnych szkoleniach dużo taniej.
co do szkoleń z windykacji to rzeczywiście obecnie na rynku proponowana jest ich duża ilość. Proponuję jednak przed dokonaniem wyboru przyjrzeć się uważnie ich zakresowi, a następnie ewentualnie porównać cenę, jako jego wartość, a nie koszt. Najlepsze szkolenia to te "szyte na miarę" dla klienta. Ze swojej strony dla zainteresowanych tematem proponuję mini audyt uwzględniający specyfikę i branżę działania Klienta. Z mojego "trenerskiego doświadczenia" wynika, że przynosi to na szkoleniu najlepsze efekty.
Widziałam za to ich ceny ... Za co takie pieniądze????
wydaje mi sie ze akurat cena - to niewystarczajacy parametr do podjecia decyzji, zwlaszcza w kwestiach takich jak te zwiazane z wiedza finansowa, a szkolenia z zakresu zarządzania należnościami są taką wiedzą, choć te wszystkie szkolenia z windykacji osobiście nazwałbym przedtytułem: "co robić po obudzeniu z ręką w nocniku? Narzędzia skutecznej windykacji" ponieważ myślę ze wazniejsze jest aby nieco wczesniej myslec i po prostu do sytuacji gdy potrzebne sa jakies posuniecia windykacyjne nie dopuscic. Mozna to zrobic majac stosowna wiedze z zarzadzania wlasna plynnoscia i majac wiedze jak dokonac oceny kontrahenta na podstawie ... no wlasnie czego i jak Co co windykacji - wiedza taka "jak windykowac" jest przydatna firmom po to aby wiedzialy, ze nie warto do sytuacji w ktorej tej wiedzy trzeba uzyc dopuscic.
_________________ Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia! Grzegorz Michalski - Trener AVENHANSEN
Szkolenia z windkacji przeprowadzane są na siłowni i w koszarach wojskowych? A tak poważnie to ciekawi mnie ten temat. Czego oni tam dokładnie uczą, mógłby ktoś przybliżyć program takiego szkolenia? I jak te ceny się kształtują?
Witam, Dołączę się do dyskusji jako, że mam przyjemność organizować takie szkolenia to powiem Wam, że celem szkolenie jest budowanie skutecznej strategii odzyskiwania należności, określenie zasad i stosowania profilaktyki windykacyjnej, przygotowanie się do rozmowy z dłużnikiem. Kształtowanie umiejętności kontroli emocji , kształtowanie umiejętności odzyskania należności jak najszybciej, jak najmniejszym kosztem przy zachowaniu dobrych relacji z dłużnikiem oraz kształtowanie umiejętności zdobywania jak największej ilości informacji o dłużniku. Kształtowanie umiejętności skutecznego odpowiadania na typowe wymówki i zagrywki dłużników w ramach gier windykacyjnych Jeśli chcielibyście dowiedzieć się więcej zapraszam do rozmowy prywatnej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość