Forum-Szkolenia

Wszystko o szkoleniach, wypowiedzi trenerów, opinie
Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe Szkolenia biznesowe
Obecny czas: Pon Wrz 06, 2010 9:41 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Darmowe szkolenia
PostWysłany: Nie Kwi 11, 2010 11:11 am 
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Kwi 01, 2010 2:04 pm
Żaneta napisał(a):
Gdybym miała taką możliwość to chodziłabym na wszystkie szkolenia darmowe. Uważam, że jest to wielka szansa dla tych, którzy chcą podnieś swoje kwalifikacje. Nie muszą płacić za szkolenie, wiedzę mają za darmo. Niestety większość szkoleń jest płatnych, szczególnie chodzi o te szkolenia , które mnie interesują. Ale i tak się cieszę, że istnieje wiele możliwości aby takie szkolenie miało dofinansowanie lub było darmowe. A co co mają jakieś wątpliwości do darmowych szkoleń są głupcami...wybaczcie.

Oj ! Nie obrażajmy się na wzajem ! Każdy ma prawo do swojego zdania i swoich poglądów a mówienie o kimś, że jest "głupcem" nie powinno się tu znaleźć i bardzo źle świadczy o piszącym takie teksty !

PostWysłany: Śro Kwi 21, 2010 2:51 pm 
Stały bywalec

Dołączenie: Pon Kwi 12, 2010 8:57 pm
Zgadza się, każdy ma prawo wyboru. Rozumiem osoby, które nie ufają do końca szkoleniem darmowym. Po prostu my tak już mamy, że nie ufamy jak coś jest za darmo. Chyba, życie nas tego nauczyło.
Osobiście jeśli chodzi o szkolenia, to chętnie znich korzystam. Ostatnio zapisałam się na kurs j. angielskiego - wszystko za darmo - unia sponsoruje;) Jestem bardzo zadowolona. Dodatkowo zapislam rodziców jako osoby, które są po 50 i mają mniejsze szanse na znalezienie pracy. dla nich też był kurs językowy. Świetna sprawa z tymi darmowymi szkoleniami, trzeba dobrze szukać.

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:28 am 
Stały bywalec

Dołączenie: Czw Kwi 22, 2010 1:58 pm
Osobiście bardzo lubię darmowe szkolenia...bo są darmowe. Jednak raz zdażyło mi się, że byłem na takim szkoleniu za które nic nie płaciłem. Wyszłem wkurzony bo straciłem tylko czas. To co mówil trener to każdy uczestnik to wiedział, trener był nie przygotowany. Teraz można zadać pytanie, czy to było spowodowane, tym iż to było szkolenie za darmo, czy może raczej trener był nie odpowiedni?

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 2:05 pm 
Stały bywalec

Dołączenie: Pią Maj 07, 2010 1:04 pm
A mi się wydaje, że tylko nam się wydaje, że poziom takich szkoleń jest różny. Moim zdaniem na szkoleniu płatnym i na szkoleniu darmowym tak samo stara się trener. Przecież nie może olewać zajęc, ponieważ to świadczy o nim.

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 7:15 pm 
Starszy Ekspert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Mar 05, 2009 3:59 pm
Rafał napisał(a):
A mi się wydaje, że tylko nam się wydaje, że poziom takich szkoleń jest różny. Moim zdaniem na szkoleniu płatnym i na szkoleniu darmowym tak samo stara się trener. Przecież nie może olewać zajęc, ponieważ to świadczy o nim.

Teoretycznie tak powinno być ale ... ilość zabija jakość. Procedury i oszczędności też powodują, że biurokracja jest na pierwszym miejscu ... Pewnie zdarzają się dobre szkolenia dofinansowane ale moje doświadczenia w tej kwestii nie są dobre i mam złą opinię na temat takich szkoleń.

----------
Szkolenia - moja pasja

PostWysłany: Śro Maj 12, 2010 5:18 am 
Bywalec

Dołączenie: Wto Maj 04, 2010 8:45 pm
a moim zdaniem darmowe szkolenia pod względem merytorycznym nie róznia się zbytnio od tych za które placimy. W końcu są to Ci sami wykładowcy, posiadający taka sama wiedzę i im też zalezy na jak najlepszej opini dlatego raczej nie powinni robić tzw fuszerki jeżeli prowadzą szkolenia za które uczestnik nie zaplacił. Jedyna różnica jaką zauważyłam to catering ale przecież podach szkolenia to jest akurat najmniej ważne :)

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 8:52 am 
Przechodzień

Dołączenie: Pon Maj 24, 2010 8:50 am
Darmowe szkolenia nie muszą być wcale złe. Ja osobiście mam pozytywne odczucia po tego typu szkoleniach. Bardzo ciekawe, dają taką są wiedzę, jak szkolenia płatne - takie jest moje zdanie.

iggy81
------
http://kursy-szkolenia.pf.pl

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 4:51 pm 
Stały bywalec

Dołączenie: Pią Maj 07, 2010 12:35 pm
Cieszę się, że większość myśli podobnie do mnie:) taki trener, który by inaczej prowadził zajęcia za które sie płaci, a inaczej te zajęcia darmowe to były złym trenerem. Fakt, może ruznić się tylko catering;) jakiś poczęstunek, lub jego brak;) ale to chyba nie jest najważniejsze. Najważniejsze sa informację, które sa nam przekazywane.

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 8:53 pm 
Zainteresowany

Dołączenie: Nie Cze 13, 2010 11:38 am
Darmowe szkolenia? Jak dla mnie super pomysł. Nie mam do nich zastrzeżeń. Dzięki nim wiele osób, których nie stać na płatne szkolenie, może skorzystać z tych za darmo. Nie widzę różnicy w prowadzeniu ich. No może tylko poczęstunej jest bogatszy w tych płatnych;) ale to nie jest najważniejsze.

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 7:24 pm 
Starszy Ekspert
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Cze 26, 2010 5:53 pm
Kiedy wybieram sie na szkolenie, mam plan, aby wycisnąć czas tam spędzony ja najmocniej, do ostatniej kropelki. Jestem tam, aby jak najwiecej sienauczyc, poczęstunek i oprawa to dla mnie drugorzędna sprawa, zupełnie na dalekim planie. Nie byłam nigdy jeszcze na darmowym szkoleniu, ale z opinii moich znajomych nie odbiegaja one od tych płatnych, wiec jesli tylko pojawi sie okazja, na pewno skorzystam.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość